Kraftverk-direktør skal være bortført av russiske styrker

Direktør Ihor Murashov ved Zaporizjzja-kraftverket er bortført av russiske styrker, ifølge det ukrainske energibyrået Energoatom.

Ifølge Ukraina er Ihor Murashov bortført av den russiske okkupasjonsmakten. Murashov er direktør for kjernekraftverket i Zaporizjzja. Foto: AP / NTB
Ifølge Ukraina er Ihor Murashov bortført av den russiske okkupasjonsmakten. Murashov er direktør for kjernekraftverket i Zaporizjzja. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Han skal ha blitt stoppet på vei fra kjernekraftverket til byen Enerhodar. I en pressemelding skriver Energoatom at russiske styrker pågrep ham med makt og førte ham bort. Hendelsen skal ha skjedd fredag klokka 16 lokal tid, kort tid etter at Vladimir Putin erklærte at regionen var tvangsinnlemmet i Russland.

Det er ikke kjent hvor Murashov befinner seg nå, eller hva som har skjedd med ham. Energoatom skriver at hendelsen setter driftssikkerheten til kjernekraftverket i fare.

Kjernekraftverket i Zaporizjzja er det største i Europa av sitt slag. For tiden er ingen av de seks reaktorene i bruk. I månedsvis har det vært kamper i området rundt kraftverket, noe som har skapt internasjonal bekymring.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer