Kraftige sykloner på vei mot India

Titusenvis av indere har flyktet fra sine hjem langs i østkysten av India, i påvente av to kraftige sykloner som ifølge meteorologene vil nå land onsdag morgen.

Dette satellittbildet fra amerikanske Nasa viser syklonen Yaas som ventes å nå østkysten av India onsdag morgen. Foto: Nasa / AP / NTB
Dette satellittbildet fra amerikanske Nasa viser syklonen Yaas som ventes å nå østkysten av India onsdag morgen. Foto: Nasa / AP / NTB Vis mer
Publisert

Syklonene vil ramme de to delstatene Odisha og West Bengal med vindstyrke opp mot nærmere 50 meter i sekundet, og tusenvis av redningsmannskaper er sendt til kysten for å være i beredskap.

Fiskebåter er bedt om å søke ly og titusenvis av innbyggere har oppsøkt tilfluktsrom opprettet av myndighetene.

Sykloner rammer India årvisst, og tidligere i måneden omkom 140 mennesker da syklonen Tauktae herjet langs vestkysten av landet.

I mai i fjor omkom nærmere 100 mennesker i syklonen Amphan på østkysten. Det var den kraftigste som hadde rammet området på over ti år, og den jevnet hele landsbyer med jorda, ødela store jordbruksområder og gjorde millioner av mennesker strømløse.

– Vi har ikke greid å reparere skadene fra den forrige syklonen. Nå kommer det nok en syklon, hvordan skal vi kunne bli boende her, sier Samitri, en innbygger i West Bengal.

India står fra før midt opp i en koronapandemi som har krevd over 300.000 liv, og smittespredningen er stor.

Delstatsministeren i Odisha, Naveen Patnaik, oppfordret mandag innbyggerne som oppsøker tilfluktsrom til å bære dobbelt ansiktsmaske og holde sosial distanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer