Kraftig vind på Østlandet – Oslo-politiet får mange henvendelser

Politiet får mange henvendelser om fallende trær og løse gjenstander som flyr av gårde som følge av det dårlige været i Oslo.

Kraftig vind fører til trafikkproblemer på Østlandet, her fra E6 ved Grønbakken på Hjerkinn mandag ettermiddag. E6 over Dovrefjell er en av flere fjelloverganger som 2. påskedag har vært stengt på grunn av vind og snøfokk. Foto: Webkamera Statens vegvesen / NTB scanpix
Kraftig vind fører til trafikkproblemer på Østlandet, her fra E6 ved Grønbakken på Hjerkinn mandag ettermiddag. E6 over Dovrefjell er en av flere fjelloverganger som 2. påskedag har vært stengt på grunn av vind og snøfokk. Foto: Webkamera Statens vegvesen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det har gått mye i type henvendelser som trær som enten har falt ned eller står i fare for å falle ned, presenninger som har løsnet og takplater som har løsnet, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mandag er det kraftig vind i Oslo. Det blåser frisk bris med fare for kraftige vindkast innimellom over 20 meter i sekundet. Meteorologisk institutt anbefaler folk å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Ingen personskader

Det er så langt ikke meldt om ulykker med personskader.

– Våre meldere er stort sett bekymret for et eller annet. Vi vurderer om det er fare for liv og helse. Hvis det er det, så rykker politiet ut på det. Hvis ikke får kommunen eller brannvesenet håndtere det når de har tid eller til uka, sier Gulbrandsen.

Brannvesenet har også hatt mange værrelaterte utrykninger mandag, og politiet har bistått i flere situasjoner i Oslo.

– Jeg vil anslå at vi har mottatt mellom 15 og 30 værrelaterte henvendelser. En del av dem har brannvesenet tatt, men vi har rykket ut på i alle fall 10 hendelser som er knyttet til været, sier Gulbrandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer