Lynet slo ned i Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark lørdag. Foto: Johan Nilsson/ TT / NTB scanpix
Lynet slo ned i Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark lørdag. Foto: Johan Nilsson/ TT / NTB scanpix Vis mer

Kraftig tordenvær rystet Sverige - flere hus i brann

Lyn og torden forårsaket flere boligbranner i Skåne i Sør-Sverige, hvor uværet brakte med seg kraftig regn og vind.

Publisert

I Hässleholm kommune slo lynet ned i et tre, som tok fyr og falt over et mindre hus som deretter begynte å brenne.

En villa i Nybrostrand i Ystad kommune ble hardt brannskadd da den tok fyr etter et lynnedslag på ettermiddagen. Ambulansepersonell behandlet en 35 år gammel mann og et barn på stedet.

Aftonbladets kilder i redningstjenesten sier at to personer selv ble truffet av lynet i forbindelse med villabrannen.

I Danmark ble flere konserter i København og en fotballkamp i 2. divisjon avlyst på grunn av uværet. Ifølge dansk TV 2 fikk et kjærestepar strøm gjennom seg da lynet slo ned i boligen deres ved Vordingborg på Sjælland. Begge ble kjørt til sykehus for kontroll, men skadene er ikke alvorlige.

Svenske meteorologer hadde sendt ut «klasse 1»-varsel for kraftig tordenvær i Skåne län, utenom Österlen, med fare for kraftige regnbyger og vindkast. Meteorologene ba folk holde seg innendørs.

Lynet slo også ned i Øresundsbroen. TT-fotograf Johan Nilsson fikk fanget øyeblikket.

– Det er lynavledere på pylonene, så det har ingen betydning. Det skulle kun være hvis det slo ned i et teknisk anlegg og tok strømmen i et større område, men så har vi et reservekraftverk som begynner hvis strømmen går, sier operativ leder Thomas Madsen ved Øresundbroen til Ekstra Bladet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.