Slik så det ut på fylkesvei 24 i Hedmark lørdag ettermiddag. (Foto/webkamera: Statens vegvesen)
Slik så det ut på fylkesvei 24 i Hedmark lørdag ettermiddag. (Foto/webkamera: Statens vegvesen) Vis mer

Vinterværet

Kraftig snøfall - flere utfor­kjøringer på Østlandet

Glatte veier fører til vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Statens vegvesen melder om flere utforkjøringer.

Publisert

Mye lokal nedbør i form av snø og regn har ført til svært glatte veier flere steder på Østlandet.

Store mengder snø, sludd og regn førte til glatte veier og vanskelige kjløreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Store mengder snø, sludd og regn førte til glatte veier og vanskelige kjløreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

På riksvei 2 mellom Søndre Rasta og Lier, sør for Kongsvinger retning Sverige, har en lastebil kjørt av veien, opplyser Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Etter å ha mottatt meldinger om flere trafikkuhell de siste timene, ber både politiet og Statens vegvesen folk om å kjøre forsiktig.

– Man bør beregne ekstra god tid, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

Ingen veier er foreløpig stengt som følge av nedbøren, og ingen er alvorlig skadd. Alt av brøytebiler og saltbiler er kalt ut.

– Det kan nok fortsette å snø utover dagen. Det eneste unntaket er Oslo-området, hvor nedbøren vil komme i form av sludd eller regn, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

– Antydningen er 8 til 12 centimeter nedbør i løpet av døgnet, sier statsmeteorologen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.