Vinterværet

Kraftig snøfall - flere utfor­kjøringer på Østlandet

Glatte veier fører til vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Statens vegvesen melder om flere utforkjøringer.

Slik så det ut på fylkesvei 24 i Hedmark lørdag ettermiddag. (Foto/webkamera: Statens vegvesen)
Slik så det ut på fylkesvei 24 i Hedmark lørdag ettermiddag. (Foto/webkamera: Statens vegvesen) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye lokal nedbør i form av snø og regn har ført til svært glatte veier flere steder på Østlandet.

Store mengder snø, sludd og regn førte til glatte veier og vanskelige kjløreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Store mengder snø, sludd og regn førte til glatte veier og vanskelige kjløreforhold i Oslo, Akershus og Hedmark lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

På riksvei 2 mellom Søndre Rasta og Lier, sør for Kongsvinger retning Sverige, har en lastebil kjørt av veien, opplyser Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Etter å ha mottatt meldinger om flere trafikkuhell de siste timene, ber både politiet og Statens vegvesen folk om å kjøre forsiktig.

– Man bør beregne ekstra god tid, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen Øst til NTB.

Ingen veier er foreløpig stengt som følge av nedbøren, og ingen er alvorlig skadd. Alt av brøytebiler og saltbiler er kalt ut.

– Det kan nok fortsette å snø utover dagen. Det eneste unntaket er Oslo-området, hvor nedbøren vil komme i form av sludd eller regn, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

– Antydningen er 8 til 12 centimeter nedbør i løpet av døgnet, sier statsmeteorologen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer