Kraftig resultatfall for Equinor

Energiselskapet Equinor leverer et driftsresultat på nivå med normalen i andre kvartal etter at skyhøye olje- og gasspriser ga rekordresultater i fjor.

Konsernsjef Anders Opedal i Equinor. Foto: Javad Parsa / NTB
Konsernsjef Anders Opedal i Equinor. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Equinor leverer et justert driftsresultat før skatt på 7,54 milliarder dollar i andre kvartal, ned fra 17,59 milliarder dollar i samme periode i fjor. Det fremgår i kvartalsrapporten som ble lagt fram onsdag morgen.

Beløpet tilsvarer omtrent 76 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Det var på forhånd ventet et justert resultat før skatt på 7,64 milliarder dollar i andre kvartal, ifølge et gjennomsnitt av estimater som Equinor selv har samlet inn.

Nedgangen fra samme kvartal i fjor skyldes i hovedsak lavere priser på olje og gass, fremgår det i en pressemelding.

Ekstraordinære nivåer i fjor

– Equinor leverte solid inntjening i et kvartal påvirket av revisjonsstanser og en nedgang i energiprisene fra ekstraordinære nivåer i fjor, skriver konsernsjef Anders Opedal i Equinor i pressemeldingen.

– Økt produksjonskapasitet på Johan Sverdrup ga rekordproduksjon fra feltet. Produksjonen fra den internasjonale porteføljen var høy dette kvartalet. Vi viderefører en betydelig kapitaldistribusjon og forventer en total distribusjon på 17 milliarder dollar i 2023, skriver Opedal videre.

Til sammenligning leverte energiselskapet et justert driftsresultat før skatt på 17,59 milliarder dollar i andre kvartal i fjor. I første kvartal i år landet justert driftsresultat før skatt på 11,97 milliarder dollar.

Solid utbytte

Inntektene endte på 22,87 milliarder dollar, ned fra 36,46 milliarder dollar i andre kvartal i 2022.

Utbyttet beholdes på 0,9 dollar per aksje, fordelt på 0,3 dollar i ordinært og 0,6 dollar i ekstraordinært utbytte.

Tilbakekjøpsprogrammet beholdes på 1,67 milliarder dollar, og tredje transje av programmet starter 27. juli, opplyses det i pressemeldingen.

Øker produksjonen

Selskapet leverte en samlet egenproduksjon på 1,994 millioner fat oljeekvivalenter per dag i andre kvartal, opp fra 1,984 millioner fat oljeekvivalenter per dag i samme periode i fjor.

En økning i kapasitet på Johan Sverdrup-feltet og høy produksjon fra Peregrino-feltet i Brasil bidro til høy oljeproduksjon i kvartalet. Dette ble delvis motvirket av nedgang i gassproduksjonen på norsk sokkel som følge av planlagt vedlikehold og midlertidig nedstenging av enkelte felt, fremgår det i pressemeldingen.

Produksjonen anslås å bli omtrent 3 prosent høyere i 2023 enn i 2022. Planlagt vedlikeholdsaktivitet ventes å redusere egenproduksjonen med omtrent 45.000 fat oljeekvivalenter per dag i hele 2023.

Equinor-aksjen har falt 10 prosent siden nyttår.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer