Store mengder nedbør skapte problemer flere steder torsdag. Her fra nederst i Maridalsveien i Oslo. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix).
Store mengder nedbør skapte problemer flere steder torsdag. Her fra nederst i Maridalsveien i Oslo. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix). Vis mer

Flomfare i flere fylker

Kraftig regn og snøsmelting gir flomfare flere steder i Norge

Kraftige regnbyger fører til fare for flom i Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal og Trøndelag. I Nordland blir det varmere og dermed kraftig snøsmelting.

Publisert

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har utstedt flomvarsel på gult nivå for disse fylkene.

I Nordland stiger temperaturen kraftig fredag, noe som fører til økt snøsmelting. På det meste er det ventet snøsmelting på et nivå som tilsvarer 40–50 millimeter nedbør i døgnet, ifølge varsom.no.

Det kan i tillegg komme byger, spesielt i indre strøk.

Kraftig snøsmelting vil føre til økt vannføring i vassdrag.

I Hedmark og Oppland er det ventet fortsatt kraftige byger som vil føre til raskt økende vannføring i små vassdrag. Samtidig er det ventet kraftig snøsmelting i fjellområder hvor det fortatt ligger snø.

Det ventes oversvømmelser og erosjon i bekker og i mindre vassdrag, samt oversvømmelser i urbane områder der bygene treffer.

Torsdag skapte kraftige regnbyger problemer flere steder i Sør-Norge. Dette værsystemet har nå flyttet seg nordover og vil gi nedbør nord på Østlandet og sør i Trøndelag. Lokalt kan det komme 30 til 40 millimeter i døgnet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.