Kraftig økning i ulykker

I årets to første måneder registrerte Gjensidige 43.000 skademeldinger i forbindelse med trafikkuhell. Det er en økning på 13 prosent fra samme periode i fjor.

Krevende kjøreforhold har skapt utfordringer for bilistene i januar og februar. I årets to første måneder registrerte forsikringsselskapet Gjensidige 43.000 skademeldinger i forbindelse med små og store trafikkuhell. Foto: Erik Johansen / NTB
Krevende kjøreforhold har skapt utfordringer for bilistene i januar og februar. I årets to første måneder registrerte forsikringsselskapet Gjensidige 43.000 skademeldinger i forbindelse med små og store trafikkuhell. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Tallene gjelder alle type kjøretøy og alle type skademeldinger, opplyser forsikringsselskapet i en pressemelding.

– Det har vært mye krevende kjøreforhold som har skapt store utfordringer for bilistene, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad.

Han sier at mange har kjørt av veien, mange har blitt stående fast og at det er svært mange kollisjoner.

– Det har vært en tendens til mange påkjørsler bakfra, der glatte veier kombinert med for liten avstand og uoppmerksomhet har ført til uhell, sier kjøreforhold.

Generelt koster en gjennomsnittlig bilskade cirka 30.000 kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer