Kraftig økning i anmeldte seksual­lovbrudd mot barn i år

Tall fra politiet viser at det ble anmeldt 1.052 seksuallovbrudd mot barn under 16 år i årets fire første måneder. Det er en økning på 53,6 prosent fra i fjor.

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier mørketallene fremdeles er store for seksuallovbrudd selv om det er registrert en markant økning i antall anmeldelser av slike lovbrudd i årets fire første måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB
Politidirektør Benedicte Bjørnland sier mørketallene fremdeles er store for seksuallovbrudd selv om det er registrert en markant økning i antall anmeldelser av slike lovbrudd i årets fire første måneder. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Tallet kommer fram i politiets rapport over anmeldelser de første fire månedene i år. I alt ble det anmeldt 367 flere saker om seksuallovbrudd mot barn under 16 år enn i samme periode året før.

– Økningen i antall anmeldte seksuallovbrudd kommer særlig på grunn av at det i første tertial 2021 er avdekket flere store nettovergrepssaker, og at det rett etter at pandemitiltakene ble iverksatt i 2020 ble anmeldt svært få saker, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Hun understreker likevel at det er grunn til å anta at mørketallene fremdeles er svært store når det gjelder seksuallovbrudd.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer