NVE:

Kraftig nedgang i strømforbruket i det sørlige Norge

Husholdningene i det sørlige Norge har redusert strømforbruket med 10,7 prosent i november sammenlignet med i fjor, ifølge analyser fra NVE.

Snittprisen på strøm i november i år var ganske lik hva den var i samme måned i fjor. Likevel har forbruket gått ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Snittprisen på strøm i november i år var ganske lik hva den var i samme måned i fjor. Likevel har forbruket gått ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømforbruket i fritidsboliger i samme område ble redusert med hele 23,5 prosent i samme periode. Tallene er korrigert for temperaturvariasjoner.

Norges Vassdrags- og energidirektoratet (NVE) viser til en økt energisparing for husholdningene – til tross for at den gjennomsnittlige strømprisen i den aktuelle måneden var svært lik hva den var i november i 2021.

– Dette tyder på at svært mange husholdninger har iverksatt tiltak for strømsparing, sier Maren Esmark, seksjonsleder i NVE.

For fritidsboliger antar NVE at nedgangen skyldes at det ikke gis strømstøtte til forbruk for fritidsboliger. Trolig har mange redusert innetemperaturen til et minimum når hytta ikke er i bruk, og NVE antar også at det er overgang til andre oppvarmingskilder, som ved.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer