Været

Kraftig nedbør på Østlandet – bilister oppfordres til å kjøre forsiktig

Både i Oslo, Østfold og Akershus meldes det om mye vann på veiene på grunn av kraftig nedbør. Bilister blir oppfordret til å kjøre forsiktig.

Kraftig nedbør onsdag ettermiddag og kveld fører til oversvømmelser og trafikale problemer. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kraftig nedbør onsdag ettermiddag og kveld fører til oversvømmelser og trafikale problemer. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ventet opp mot 40 millimeter nedbør i løpet av seks timer onsdag ettermiddag og kveld og Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel og advarer om stengte veier og lokale oversvømmelser i tettbygde områder på Østlandet.

Onsdag kveld er E6 ved Abildsøkrysset i Oslo stengt i retning Mortensrud på grunn av oversvømmelse. Også i Munkedamsveien ved Aker Brygge har det vært trafikale problemer på grunn av regnet.

Politiet i Oslo advarer mot at det kraftige regnet blant annet fører til mye vann i veibanen, også på de store hovedfartsårene. Det er derfor fare for vannplaning. Politiet ber derfor alle i trafikken om å avpasse farten etter forholdene.

Den samme oppfordringen kommer fra Vegtrafikksentralen Øst, som ber bilister om å senke farten.

Brannvesenet i Oslo oppfordrer på Twitter folk som får vann inn i kjellere og parkeringshus om å ta kontakt med sine forsikringsselskap.

– Vi er nødt til å prioritere oppdrag der vi kan redde liv og helse, eller berge kritisk infrastruktur og større verdier. Vann i kjellere/parkeringshus har vi ikke kapasitet til å ta nå, skriver Oslo 110-sentral.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer