Kraftig nedbør onsdag ettermiddag og kveld fører til oversvømmelser og trafikale problemer. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kraftig nedbør onsdag ettermiddag og kveld fører til oversvømmelser og trafikale problemer. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Været

Kraftig nedbør på Østlandet – bilister oppfordres til å kjøre forsiktig

Både i Oslo, Østfold og Akershus meldes det om mye vann på veiene på grunn av kraftig nedbør. Bilister blir oppfordret til å kjøre forsiktig.

Publisert

Det er ventet opp mot 40 millimeter nedbør i løpet av seks timer onsdag ettermiddag og kveld og Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel og advarer om stengte veier og lokale oversvømmelser i tettbygde områder på Østlandet.

Onsdag kveld er E6 ved Abildsøkrysset i Oslo stengt i retning Mortensrud på grunn av oversvømmelse. Også i Munkedamsveien ved Aker Brygge har det vært trafikale problemer på grunn av regnet.

Politiet i Oslo advarer mot at det kraftige regnet blant annet fører til mye vann i veibanen, også på de store hovedfartsårene. Det er derfor fare for vannplaning. Politiet ber derfor alle i trafikken om å avpasse farten etter forholdene.

Den samme oppfordringen kommer fra Vegtrafikksentralen Øst, som ber bilister om å senke farten.

Brannvesenet i Oslo oppfordrer på Twitter folk som får vann inn i kjellere og parkeringshus om å ta kontakt med sine forsikringsselskap.

– Vi er nødt til å prioritere oppdrag der vi kan redde liv og helse, eller berge kritisk infrastruktur og større verdier. Vann i kjellere/parkeringshus har vi ikke kapasitet til å ta nå, skriver Oslo 110-sentral.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.