Japan:

Kraftig jordskjelv rystet Tokyo-området

Et kraftig jordskjelv rystet torsdag Tokyo-området. Minst 32 personer ble skadd, hvorav tre alvorlig. Skjelvet førte også til stans i metro- og togtrafikken.

Folk i taxikø utenfor en stasjon i Tokyo etter jordskjelvet torsdag. Metro- og togtrafikken ble stanset etter skjelvet. Foto: Hiro Komae / AP / NTB
Folk i taxikø utenfor en stasjon i Tokyo etter jordskjelvet torsdag. Metro- og togtrafikken ble stanset etter skjelvet. Foto: Hiro Komae / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bygninger svaiet, og TV-kanalen NHK melder at et pendlertog sporet delvis av da nødbremsen ble utløst. Tre av passasjerene ble lettere skadd. Det ble også meldt om småskader i forstaden Chiba, der jordskjelvet hadde sitt episenter, samt i Kanagawa.

Trafikken med høyhastighetstogene i Tokyo ble midlertidig stanset da skjelvet rammet klokka 22.41, lokal tid. Det ble også meldt om enkelte strømbrudd.

Skjelvet hadde en styrke på rundt 6. Lokale kilder skriver på Twitter at rystelsene varte i en lang periode. Innbyggerne advares mot etterskjelv.

Japan ligger i et område der fire kontinentalplater møtes, og landet er svært jordskjelvutsatt.

I mars 2011 ble landet rammet av et skjelv med en styrke på 9. Det forårsaket en tsunami, utløste katastrofen ved atomkraftverket i Fukushima og kostet rundt 18.400 mennesker livet.
(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer