Kraftig jordskjelv på Taiwan

Flere bygninger raste sammen og minst én person mistet livet da et kraftig jordskjelv rystet østkysten av Taiwan søndag.

Brannvesenet i Hualien-provinsen i Taiwan leter etter fastklemte mennesker etter jordskjelvet søndag. Foto: Hualien County Fire Department / AP / NTB
Brannvesenet i Hualien-provinsen i Taiwan leter etter fastklemte mennesker etter jordskjelvet søndag. Foto: Hualien County Fire Department / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Skjelvet hadde en styrke på 6,8, og det var kraftigere enn skjelvet som inntraff lørdag med en styrke på 6,6 som ble etterfulgt av flere etterskjelv.

Flere bygninger raste sammen i søndagens skjelv, og mange mennesker ble innesperret. Men så langt ser det ut til at de fleste er reddet ut i live. Det er bare kommet melding om ett dødsfall. En mann mistet livet da en tre etasjer høy sementfabrikk i Hualien-provinsen raste sammen. I tillegg melder det kinesiske nyhetsbyrået CNA at minst fire personer er skadd og sendt til sykehus.

I byen Yuli mistet flere tusen husstander strømmen, og en veibro raste sammen. Et jordskred førte også til at 400 turister ble isolert på et fjell utenfor byen.

Skjelvet førte også til at deler av togtrafikken ble innstilt, og et tog sporet av da deler av et tak på en bygning like ved, falt ned på togskinnene. Ingen av passasjerene ble skadd, opplyser myndighetene.

Episenteret for skjelvet var rundt 42 kilometer nord for Taitung-provinsen i Taiwan, og er det kraftigste skjelvet som har rammet landet hittil i år.

Taiwan rammes ofte av jordskjelv ettersom øya ligger like ved der to tektoniske plater møtes. Det forrige skjelvet var lørdag kveld lokal tid ved kysten av byen Chenggong, og hadde en styrke på 6,6.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer