Kraftig fall i antall tunge, unge kriminelle i Oslo

Antallet unge som gjentatte ganger tas for kriminalitet i Oslo, er halvert siden 2019.

Politiinspektør Rune Solberg Swahn i Felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt sier han antar det vil bli flere ran senere i høst, når det blir kaldere i været. Da blir dyre jakker attraktive for dem som er villige til å begå ran, sier han. Foto: Terje Pedersen / NTB
Politiinspektør Rune Solberg Swahn i Felles enhet for forebygging i Oslo politidistrikt sier han antar det vil bli flere ran senere i høst, når det blir kaldere i været. Da blir dyre jakker attraktive for dem som er villige til å begå ran, sier han. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge Oslo-politiets tall er voldsbølgen Oslo har opplevd i begynnelsen av september et unntak fra en ellers positiv trend. Politiet ser et kraftig fall i antallet tunge, unge kriminelle. Det forteller Rune Solberg Swahn, leder for forebyggende enhet i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Han viser til Oslo-politiets oversikt over de såkalte unge gjengangerne – personer under 18 år som er registrert med fire eller flere straffbare forhold i løpet av et kalenderår. Tallene viser at de er blitt færre, sammenlignet med i fjor.

– Den gruppen ungdommer som står for veldig alvorlig kriminalitet går drastisk ned. Nedgangen er på 20 prosent ved utgangen av august, sier Swahn.

Antallet tunge, unge kriminelle er nesten halvert fra toppåret 2019.

– Denne gruppen står for nesten halvparten av den registrerte ungdomskriminaliteten. Så hvis vi får luket ut disse, vil vi få til en stor reduksjon, sier han.

Swahn antar likevel at det vil bli flere ran litt senere i høst, når det blir kaldere i været.

– I oktober begynner det å bli kaldt og mørkt, og dyre jakker blir attraktive for dem som er villige til å begå ran, sier han.

(©NTB)

Mer om