Kraftig brann på russisk side av grensen ved Pasvik

Det brenner kraftig i Rajakoski på russisk side av grensen til Finnmark. Pasvik grensestasjon følger med på brannen.

Publisert

Det er uklart hva som brenner, skriver iFinnmark. Det er ingen ild på norsk side av grensen, men det jobbes med å få oversikt over om brannen kan spre seg.

– Vi vet at det brenner på russisk side, men de snakker ikke med oss. Vi skal ha et møte med brannvesenet i Sør-Varanger på om vi skal sette i gang noe tiltak, sier vaktleder Kjartan Lunøe i 110-sentralen.

Rajakoski beskrives som en liten, lukket landsby der man må ha spesialtillatelse til å komme inn. I området ligger en grensevaktleir og en kraftstasjon.

Pressevakt Preven Aursand ved Forsvarets operative hovedkvarter sier at personell fra grensevakta tilknyttet garnisonen i Sør-Varanger følger situasjonen.

– Politiet og nødetatene er informert. Det må være brannvesenet som vurderer spredningsfaren av det. Per nå er brannen en til to kilometer fra grensen, slik vi ser det. Så er det politiet eventuelt som beslutter tiltak om nødvendig, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer