Kosgei smadret verdensrekorden i Chicago maraton

Kenyaneren Brigid Kosgei senket Paula Radcliffes bestetid på maraton for kvinner da hun søndag løp distansen på 2.14.04 i Chicago.

Brigid Kosgei poserer ved siden av vinnertiden sin etter Chicago maraton. Foto: Paul Beaty / AP / NTB scanpix
Brigid Kosgei poserer ved siden av vinnertiden sin etter Chicago maraton. Foto: Paul Beaty / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dermed har Kosgei løpt tidenes raskeste maraton av en kvinne.

Det internasjonale friidrettsforbundet anerkjenner to verdensrekorder for kvinnelige maratonløpere, én i rene kvinneløp og én i løp med deltakere fra begge kjønn.

Mary Keitany, også hun kenyaner, har verdensrekorden for ren kvinnemaraton på 2.17.01.

– Jeg er glad, og jeg føler meg bra. Jeg løp her i fjor også, så jeg visste at løypa var bra. Det var litt vind, men det gikk greit, sier Kosgei ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hun var helt overlegen blant kvinnene i søndagens maraton. Nærmeste utfordrer, etiopieren Ababel Yeshaneh, var nesten sju minutter bak henne i mål.

– Folk heiet på meg langs hele løypa, og det ga meg energi, sa Kosgei.

Chicago maraton ble vunnet av Lawrence Cherono fra Kenya. Han kom i mål på 2.05.45, som var sekundet foran toer Dejene Debela fra Etiopia.

Paula Radcliffe satte verdensrekord i maraton da hun vant kvinneklassen i London maraton i 2003 med tiden 2.15.25. Rekorden sto i over 16 år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer