Brigid Kosgei poserer ved siden av vinnertiden sin etter Chicago maraton. Foto: Paul Beaty / AP / NTB scanpix
Brigid Kosgei poserer ved siden av vinnertiden sin etter Chicago maraton. Foto: Paul Beaty / AP / NTB scanpix Vis mer

Kosgei smadret verdensrekorden i Chicago maraton

Kenyaneren Brigid Kosgei senket Paula Radcliffes bestetid på maraton for kvinner da hun søndag løp distansen på 2.14.04 i Chicago.

Publisert

Dermed har Kosgei løpt tidenes raskeste maraton av en kvinne.

Det internasjonale friidrettsforbundet anerkjenner to verdensrekorder for kvinnelige maratonløpere, én i rene kvinneløp og én i løp med deltakere fra begge kjønn.

Mary Keitany, også hun kenyaner, har verdensrekorden for ren kvinnemaraton på 2.17.01.

– Jeg er glad, og jeg føler meg bra. Jeg løp her i fjor også, så jeg visste at løypa var bra. Det var litt vind, men det gikk greit, sier Kosgei ifølge nyhetsbyrået AFP.

Hun var helt overlegen blant kvinnene i søndagens maraton. Nærmeste utfordrer, etiopieren Ababel Yeshaneh, var nesten sju minutter bak henne i mål.

– Folk heiet på meg langs hele løypa, og det ga meg energi, sa Kosgei.

Chicago maraton ble vunnet av Lawrence Cherono fra Kenya. Han kom i mål på 2.05.45, som var sekundet foran toer Dejene Debela fra Etiopia.

Paula Radcliffe satte verdensrekord i maraton da hun vant kvinneklassen i London maraton i 2003 med tiden 2.15.25. Rekorden sto i over 16 år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.