Katrine Lunde

Korsbåndskade for Katrine Lunde, VM-spill uaktuelt

Håndballveteranen Katrine Lunde (39) hylte av smerte da venstrekneet hennes ga etter i mesterligaen søndag. Skaden er alvorlig og gir en lang pause.

Katrine Lunde skadet kneet i kampen mellom Metz og Vipers søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Katrine Lunde skadet kneet i kampen mellom Metz og Vipers søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble klart etter en MR-test i Budapest. Der ble det fastslått at det fremre korsbåndet er røket. Det får NTB opplyst at det medisinske støtteapparatet til Vipers.

Lunde ble kjørt nesten rett til en undersøkelse etter at hun skadet seg søndag. Derfra sendte hun ganske fort en SMS der hun gratulerte laget med seieren.

Uhellet gjør at Lunde trolig trenger opp mot et år før hun er i rimelig slag. VM i november og desember kan hun glemme. OL i juli-august neste år er det også tvilsomt om hun vil kunne rekke.

Vipers Kristiansand slo likevel Metz 31-30 i søndagens bronsekamp i mesterligaen. En sterk andreomgang og stor moralsk styrke sto bak seieren. Linn Jørum Sulland scoret ti mål.

Etter kampen handlet likevel mye om Lundes skade.

– Denne seieren er for Katrine. Det er aldri noe hyggelig og litt skremmende å være der når noe slikt skjer. Jeg håper det ikke er så alvorlig som det kunne virke, sier Silje Waade til NTB.

Hun har selv røket det fremre korsbåndet to ganger i karrieren.

Dystert

Viser legeundersøkelsene at et korsbånd har røket, vil Lunde ha en lang og tøff opptrening foran seg. Den kan komme til å ta opp mot et år. OL i Japan starter om vel 14 måneder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer