Kors på kirke provoserer naboer

Korset på kirketårnet på nybygde Skauen kirke i Skien provoserer naboer som mener det er sjenerende og dominerende.

Foto: Skauen kirke på Facebook
Foto: Skauen kirke på Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kirkebygget, som ble innviet i august i år , ligger rett ved et etablert boligområde. Men nå har en nabo klaget til kommunen på det lysende korset i kirketårnet.

– Jeg opplever det digre lysende korset på det nye kirkebygget til Det evangelisk lutherske kirkesamfunn på Skauen som svært sjenerende, heter det i et brev til byggesaksenheten i Skien kommune.

Naboen utdyper saken overfor Telemarksavisa :

– Det lysende korset er sjenerende fordi vi lever i et boligområde med et mangfold av livssyn. Og det virker provoserende fordi det er dominerende og lyser opp 24 timer i døgnet, sier beboeren i nærområdet til den nye kirken.

Han understreker at det ikke er selve lyset som er plagsomt, men symbolikken som stråler ut av korset.

– Menigheten må gjerne ha et kors på utsiden av bygget, men det kan da ikke være nødvendig å ha lys i det, eller å plassere det så høyt oppe på tårnet, sier naboen.

Prest Fred Arve Fahre ved Skauen kirke opplyser at kirketårnet er cirka 10 meter høyt. Selve korset er rundt to meter høyt. Han sier de vil lytte til både til positive og negative tilbakemeldinger

– Vi er stolt av korset vårt. Det er en del av vår kultur, det ser vi når det norske flagget vaier. Og for oss er det hele symbolet vårt håp og vår tro. Det er derfor vi ønsker å løfte det fram, sier han til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer