Koronalettelser i store deler av Norge

De siste to dagene er det blitt lettet på koronarestriksjoner i 55 kommuner i Norge. Til uka kan det bli flere lettelser.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Smitteutviklingen har vært svakt nedadgående de siste ukene. Fra 15. mars er R-tallet beregnet til å være 0,86.

51 Viken-kommuner, samt Gran kommune i Innlandet, ble satt under tiltaksnivå A – det strengeste – 16. mars.

I 20 Viken-kommuner som har hatt høyt smittetrykk, videreføres de strengeste regionale tiltakene. Det omfatter store kommuner som Asker, Bærum, Drammen, Moss, Fredrikstad og Sarpsborg. Disse kommunene må nå leve med svært inngripende tiltak sammenhengende i minst seks uker.

Lettelser og opphevinger

Men 19 kommuner i Viken, samt seks kommuner i Vestfold og Telemark, har gått fra tiltaksnivå A til B som følge av mindre smitte de siste to dagene.

Og en rekke småkommuner i Viken, samt Gran kommune i Innlandet, får tiltakene helt opphevet, opplyste regjeringen lørdag. Det kommer i tillegg til opphevelsene for ti kommuner i Nordland som regjeringen opplyste om fredag.

Smittesituasjon på Haugalandet er stabilisert etter å ha vært på det strengeste tiltaksnivået siden 16. mars. De regionale tiltakene oppheves nå helt for sju kommuner også her, opplyser regjeringen.

Mulige lettelser til uka

Tirsdag går de nasjonale tiltakene ut. Like før påske ble det innført blant annet skjenkeforbud, karantenehotell etter unødvendige utenlandsreiser, råd om maks to på besøk og en ny tometersregel på nasjonalt plan.

Det er ventet at regjeringen kommer med en oppdatering om tiltakene mandag eller tirsdag. Trolig vil mange av tiltakene videreføres, mens det kan bli lettelser på andre områder.

I tillegg går de strenge tiltakene i Oslo ut onsdag, men det er ventet at disse i stor grad blir videreført.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer