Kor og korps kan tape millioner på ny lov

En ny pengespillforskrift kan gjøre at det frivillige kulturlivet mister store inntekter fra bingospill.

Frivillige lag og foreninger i musikklivet fikk før pandemien 274 millioner kroner i inntekter fra bingospill. Nå kan den pengekrana bli stengt. Foto: Berit Roald / NTB
Frivillige lag og foreninger i musikklivet fikk før pandemien 274 millioner kroner i inntekter fra bingospill. Nå kan den pengekrana bli stengt. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny lov om pengespill i Norge trer i kraft ved nyttår. I den forbindelse har regjeringen hatt en ny forskrift om pengespill ute på høring

Her foreslås det å stramme inn regelverket som den norske bingobransjen er underlagt. Regjeringen ønsker blant annet å innføre et makstak på hvor mye spillerne kan tape i databingo. skriver Klassekampen.

Det kan føre til et omsetningsfall for norske bingohaller og bingoentreprenører på om lag 1,4 milliarder kroner, anslår analyseselskapet Oslo Economics. Det vil få konsekvenser for det frivillige kulturlivet.

Generalsekretær Bjarne Dæhli i Norsk musikkråd forteller at det særlig er lokale kor og korps rundt om i landet som nyter godt av overskuddet fra bingospill. Ifølge Dæhli utgjør innntektene fra bingospill en økonomisk grunnmur for mange foreninger i det frivillige Kultur-Norge.

– Før pandemien mottok frivillige lag og foreninger i musikklivet 274 millioner kroner i inntekter fra bingo. I 2019 mottok hver overskuddsmottaker i snitt om lag 85.000 kroner. Det kan høres ut som småpenger, men de er utrolig viktige for mottakerne, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer