Kontaktforbud innføres i Tyskland

Tyske myndigheter vil innføre et generelt kontaktforbud som skal begrense folks kontakt til én annen person av gangen.

Graffiti som viser Gollum fra Ringenes Herre med en rull toalettpapir har dukket opp på muren i Mauerpark i Prenzlauer Berg i Berlin. Nå innføres et omfattende kontaktforbud i Tyskland for å hindre videre spredning av koronaviruset. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
Graffiti som viser Gollum fra Ringenes Herre med en rull toalettpapir har dukket opp på muren i Mauerpark i Prenzlauer Berg i Berlin. Nå innføres et omfattende kontaktforbud i Tyskland for å hindre videre spredning av koronaviruset. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det melder nyhetsbyrået DPA, som er orientert om planene. Statsminister Angela Merkel og lederne for de tyske delstatsregjeringene ble enige om å innføre tiltaket da de holdt en telefonkonferanse søndag.

Formålet med tiltaket er å stanse spredningen av coronaviruset som har forårsaket en pandemi. Så langt er nesten 24.000 personer smittet i Tyskland, og dødstallet har passert 90 i landet.

Familier og personer som bor sammen i samme husholdning, er unntatt fra forbudet.

Nærmere detaljer om utforming og håndheving av tiltaket er ennå ikke kjent. Hovedtrekket er imidlertid at det ikke skal være lov å samles mer enn to og to.

Før søndagens enighet hadde tolv av de 16 tyske delstatene allerede innført vidtrekkende restriksjoner på forsamlinger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer