Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

Konkurser: Flere mister jobben

Økning på 261 prosent.

Publisert

Tre ganger så mange mennesker har mistet jobben som følge av konkurs siden Norge ble stengt ned 12. mars, som i samme periode i fjor.

Til sammen 6.564 arbeidstakere har mistet jobben i denne perioden, mot 2.518 i samme periode i 2019. Det er en økning på 261 prosent.

Christian Aandalen i Fair Group skriver at konkursveksten den siste måneden er på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Fra midten av mai ser man begynnelsen på en lenge varslet konkursbølge. I uke 25 gikk 83 selskaper konkurs, og i siste måned er til sammen 332 selskaper slått konkurs.

Regjeringen vedtok fredag å sette ned inkassosalærene, men det gjelder i hovedsak for krav på under 500 kroner.

Det er kutt i salærer på større saker som trengs for å lette gjeldsbyrden for dem som har betalingsproblemer, skriver Aandalen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.