Konkurransetilsynet stopper DNBs oppkjøp av Sbanken

DNB opplyser i en pressemelding at Konkurransetilsynet har stoppet storbankens oppkjøp av Sbanken

Konkurransetilsynet sier nei til DNBs oppkjøp av Sbanken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Konkurransetilsynet sier nei til DNBs oppkjøp av Sbanken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Konkurransetilsynet har stoppet oppkjøpet, til tross for at det er en veldig liten del av Sbanken vi har diskutert over flere måneder. Alt som var knyttet til vanlig banktjenester, som boliglån, kort, betaling og innskudd var klarert. Derfor er det overraskende at de mener en så liten tue kan velte et så stort lass, sier konserndirektør Kjerstin Braathen i DNB i en pressemelding.

Konkurransetilsynet har to ganger tidligere varslet at de kunne komme til å stanse oppkjøpet. Nå har de altså bestemt seg for å gjøre alvor av varselet.

Konkurransetilsynet har begrunnet varslene med at de er bekymret for at DNBs kjøp av Sbanken vil kunne føre til svekket konkurranse og dårligere betingelser for bankkunder som ønsker å spare i fond.

Årsaken er at DNB allerede er den største tilbyderen i det voksende fondsmarkedet og tilsynet har fryktet at bankens posisjon med oppkjøpet vil bli ytterligere forsterket.

Det var 15. april i år at det ble kjent at DNB ønsket å kjøpe Sbanken. I juni gikk DNB ut og sa at de hadde sikret seg 90,9 prosent av aksjene i banken og dermed var i posisjon til å tvangsinnløse de resterende aksjene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer