Kongressrepresentant får kritikk etter Israel-uttalelser

Representantenes hus i USA har vedtatt formell kritikk av Rashida-Tlaib – forsamlingens eneste palestinsk-amerikaner – for hennes retorikk om Gaza-krigen.

Representantenes hus stemte tirsdag for formell kritikk av Rashida Tlaib. Demokraten er den eneste palestinsk-amerikanske representanten i huset. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB
Representantenes hus stemte tirsdag for formell kritikk av Rashida Tlaib. Demokraten er den eneste palestinsk-amerikanske representanten i huset. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB Vis mer
Publisert

Etter at flere demokrater sluttet seg til republikanerne, ble kritikken vedtatt med 234 mot 188 stemmer. Slike vedtak er sjeldne og ligger bare ett hakk under å utvise noen fra forsamlingen.

Tlaib, som har sittet i tre perioder, har lenge fått kritikk for sitt syn på konflikten i Midtøsten.

Tirsdagens debatt var følelsesladd og intens. Republikaneren Rich McCormick ville ha Tlaib kritisert fordi han mener hun har fremmet antisemittisk retorikk og «kommet med utrolige usannheter om vår største allierte, Israel, og angrepet 7. oktober». Da angrep Hamas Israel, og rundt 1400 mennesker ble drept. Det utløste den pågående krigen på Gazastripen der over 10.000 er drept den siste måneden, ifølge tall fra det regionale helsedepartementet.

Tlaib forsvarte sitt standpunkt og sa at hun ikke vil bli tvunget til taushet og «ikke vil tillate at dere vrir og vender på ordene mine». Hun la til at hennes kritikk av Israel har vært rettet mot regjeringen og landets ledelse under statsminister Benjamin Netanyahu.

– Det er viktig å skille mellom folk og myndigheter. Ideen om at kritikk av Israels regjering er antisemittisk skaper en farlig presedens. Og den brukes til å tie et mangfold av stemmer over hele landet som forsvarer menneskerettighetene, sa Tlaib.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer