Robert Muellers rapport

Kongresskomité krever Mueller-rapporten utlevert

Justiskomiteen i Representantenes hus går inn for å stevne justisdepartementet for å få utlevert spesialetterforsker Robert Muellers rapport i sin helhet.

Justiskomiteens leder Jerrold Nadler mener Kongressen må få tilgang på rapporten i sin helhet. Foto: AP / NTB scanpix
Justiskomiteens leder Jerrold Nadler mener Kongressen må få tilgang på rapporten i sin helhet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Med 24 mot 17 stemmer gikk komiteen inn for å gi komiteens leder Jerrold Nadler myndighet til å stevne justisdepartementet, samme dag som Demokratene hadde satt som siste frist for å få rapporten utlevert.

Komiteen ga også Nadler myndighet til å utstede stevning for å få utlevert dokumenter og vitneforklaringer fra fem tidligere Trump-medarbeidere, blant dem tidligere rådgiver Steve Bannon og Det hvite hus' tidligere advokat Donald McGahn, melder Reuters.

– Vi har behov for full gjennomgang av presidentens handlinger, sier Nadler.

Justisminister William Barr mottok den 400 sider lange rapporten 22. mars. Barr valgte to dager senere å gi de folkevalgte et fire sider langt sammendrag. Barr har lovet å gi Kongressen en sladdet utgave av rapporten innen midten av måneden.

Nadler peker på at Kongressen har konstitusjonelt mandat til å holde oppsyn med den utøvende makt.

– Det er vår jobb, ikke justisministerens, å slå fast hvorvidt president Trump har misbrukt sin makt eller ei, sier Nadler.

Mueller har undersøkt Russlands antatte forsøk på å påvirke det amerikanske valget i 2016. Han har ikke funnet bevis for at Trump eller hans medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter i valgkampen. Mueller er mer uklar når det gjelder om Trump har forsøkt å hindre etterforskningen.

Trump mener på sin side at rapporten renvasker ham fullstendig.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer