Justiskomiteens leder Jerrold Nadler mener Kongressen må få tilgang på rapporten i sin helhet. Foto: AP / NTB scanpix
Justiskomiteens leder Jerrold Nadler mener Kongressen må få tilgang på rapporten i sin helhet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Robert Muellers rapport

Kongresskomité krever Mueller-rapporten utlevert

Justiskomiteen i Representantenes hus går inn for å stevne justisdepartementet for å få utlevert spesialetterforsker Robert Muellers rapport i sin helhet.

Publisert

Med 24 mot 17 stemmer gikk komiteen inn for å gi komiteens leder Jerrold Nadler myndighet til å stevne justisdepartementet, samme dag som Demokratene hadde satt som siste frist for å få rapporten utlevert.

Komiteen ga også Nadler myndighet til å utstede stevning for å få utlevert dokumenter og vitneforklaringer fra fem tidligere Trump-medarbeidere, blant dem tidligere rådgiver Steve Bannon og Det hvite hus' tidligere advokat Donald McGahn, melder Reuters.

– Vi har behov for full gjennomgang av presidentens handlinger, sier Nadler.

Justisminister William Barr mottok den 400 sider lange rapporten 22. mars. Barr valgte to dager senere å gi de folkevalgte et fire sider langt sammendrag. Barr har lovet å gi Kongressen en sladdet utgave av rapporten innen midten av måneden.

Nadler peker på at Kongressen har konstitusjonelt mandat til å holde oppsyn med den utøvende makt.

– Det er vår jobb, ikke justisministerens, å slå fast hvorvidt president Trump har misbrukt sin makt eller ei, sier Nadler.

Mueller har undersøkt Russlands antatte forsøk på å påvirke det amerikanske valget i 2016. Han har ikke funnet bevis for at Trump eller hans medarbeidere samarbeidet med russiske myndigheter i valgkampen. Mueller er mer uklar når det gjelder om Trump har forsøkt å hindre etterforskningen.

Trump mener på sin side at rapporten renvasker ham fullstendig.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.