Kongressen innleder granskning av Matt Gaetz

Kongressens etikkomité åpner granskning av kongressmannen Matt Gaetz, som etterforskes av justisdepartementet for anklager om sex med mindreårige.

Republikaneren Matt Gaetz på jobb som kongressmann. Han er den siste tiden blitt anklaget for seksuallovbrudd. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB
Republikaneren Matt Gaetz på jobb som kongressmann. Han er den siste tiden blitt anklaget for seksuallovbrudd. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB Vis mer
Publisert

Amerikanske medier påpeker at granskningen i etikkomiteen er første offisielle tegn på at partitoppene i USA er villig til å ta i skandalen som har skapt store overskrifter.

Gaetz, en republikaner fra Florida, er anklaget for sex med mindreårige, og for å krysset en delstatsgrense med en mindreårig. Sistnevnte hører under lovgivningen om menneskehandel. Saken etterforskes av justisdepartementet.

Gaetz er ikke siktet for noe lovbrudd, avviser anklagene og omtaler det som en svertekampanje. Han etterforskes for anklager om at han har betalt eller gitt gaver til mindreårige i bytte mot sex, opplyser to kilder i justisdepartementet som ikke vil bli navngitt.

Granskingen i etikkomiteen har et bredt utgangspunkt, og den vil se på alt fra anklagene om sexlovbrudd til korrupsjon, sier komitéleder og demokrat Ted Deutsch og republikaneren Jackie Walorski i en uttalelse.

Slike granskninger foregår bak lukkede dører, og det er ikke ventet at det vil komme en konklusjon før om uker eller måneder.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer