Kongressen er enig om coronakrisepakke

Den amerikanske økonomien får nesten 900 milliarder dollar i etterlengtet hjelp, etter at forhandlerne i Kongressen søndag omsider kom til enighet.

Kongressen har omsider blitt enig om en ny, omfattende coronakrisepakke, kunne Mitch McConnell kunngjøre søndag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Kongressen har omsider blitt enig om en ny, omfattende coronakrisepakke, kunne Mitch McConnell kunngjøre søndag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det meldte republikanernes flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, søndag. Han skriver på Twitter at amerikanerne nå ikke lenger må kjempe mot coronaviruset alene.

– Kongressen har nettopp kommet til enighet. Vi kommer til å vedta en ny krisepakke så fort som mulig. Mer hjelp er på vei, heter det videre.

Dermed er omsider hjelpen på vei for både næringslivet og den amerikanske befolkningen. Det er ventet at Representantenes hus stemmer over forslaget mandag, før Senatet følger etter, får nyhetsbyrået AP opplyst.

For at ikke finansieringen av hele statsapparatet, som løper ut ved midnatt natt til mandag, skal stoppe opp, har Representantenes hus godkjent en nødløsning for finansiering i mellomtiden.

Også Senatet godkjenner trolig dette forslaget søndag.

Enorme verdier

Krisepakken inneholder midler for å dekke kostnader til vaksinedistribusjon.

De fleste amerikanere får en sjekk på 600 dollar. Arbeidsløse får 300 dollar ekstra i uka i 10 uker. Næringslivet skal på sin side få krisehjelp til en verdi av 300 milliarder dollar.

25 milliarder dollar skal gå til å hjelpe folk med husleia, 15 milliarder til teatre og andre scener, 82 milliarder til skoler og universiteter og 10 milliarder til barneomsorg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer