Kongen sykmeldt ut uka

Kong Harald er sykmeldt ut uka, opplyser kongehuset. Han har vært innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon siden mandag.

Kong Harald er sykmeldt ut uka. Her under utdelingen av Kong Olav Vs kreftforskningspris 2. mai. Foto: Javad Parsa / NTB
Kong Harald er sykmeldt ut uka. Her under utdelingen av Kong Olav Vs kreftforskningspris 2. mai. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Kong Harald er sykmeldt ut uka, opplyser kongehuset. Han har vært innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon siden mandag.

– Hans Majestet Kongen er fortsatt på Rikshospitalet. Kongen er i bedring, men blir sykmeldt ut uken, opplyser kongehuset i en pressemelding.

I morgen, torsdag, kommer Italias president og hans datter på statsbesøk, og samme dag er det statsråd. Begge deler sto inntil i dag tidlig uendret, men er nå oppdatert. Det blir kronprins Haakon og dronning Sonja som tar imot de to.

Kong Harald ble altså innlagt med en infeksjon siden mandag.

– Hans Majestet Kongen er sykmeldt og er innlagt på Rikshospitalet. Kongen har fått påvist en infeksjon som må behandles og vil derfor bli værende på sykehus noen dager. Tilstanden er stabil, het det da i en pressemelding fra kongehuset.

Statsbesøket fra Italia varer til fredag. Da skal kronprins Haakon reise sammen med president Sergio Mattarella og datteren Laura Mattarella til Trondheim.

Mandag er det etter planen nye oppgaver på programmet for kongen. Da skal han embarkere Kongeskipet og dermed åpne båtsesongen. Dronningen og kronprinsen skal også være med, ifølge programmet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer