Vis mer

Kongen av Jordan: - Vi står overfor en tredje verdenskrig

Dette sier verdens ledere om terroren i Paris.

(upublisert) Opprettet


Fredagens terrorangrep i Paris, hvor minst 129 mennesker mistet livet i flere koordinerte aksjoner, har rystet hele verden.

LES: Alt om terroren i Paris

SOL har samlet uttalelsene til en rekke av verdens ledere og de fleste er enige: Kampen mot IS fortsetter
 1. Erna Solberg: - Vi lar oss ikke skremme


  Lørdag var det en sterkt preget statsminister som snakket om terroren i Paris. Rørt til tårer beskrev Erna Solberg terroren som et «blodbad», skriver VG.

  – Vi lar oss ikke skremme, vi står side ved side med franske myndigheter. Mørket skal ikke få senke seg over lysets by, sa hun og fortsatte å snakke om sitt eget forhold til Paris.

  – Selv føler jeg mest på sorg. Jeg giftet meg i Paris, det er en by jeg og mange nordmenn har sterke følelser for.

  Videre ba hun politiet vurdere på nytt om de fortsatt skal legge vekk våpnene.


 2. Kong Abdullah av Jordan: - Vi står overfor en tredje verdenskrig


  - Vi står overfor en tredje verdenskrig mot menneskeheten, og det er dette som gjør at vi er samlet her i dag.

  - Dette er en krig som kjempes innad i islam, og dessverre er over 100 000 muslimer drept av Daesh (IS) de siste to årene, uttalte Kong Abdullah denne uka, ifølge Dagbladet.


 3. Barack Obama: - Et kvalmende tilbakeslag


  President Barack Obama lover skjerpet kamp mot IS og mener kampen mot IS blir langvarig.

  Ett konkret resultat på G20-møtet er at det er avtalt å dele mer etterretningsinformasjon med Frankrike.

  - Det vil være tilbakeslag og det vil bli suksesser. De forferdelige hendelsene i Paris var åpenbart et forferdelig og kvalmende tilbakeslag, sa president Barack Obama tidligere denne uken.


 4. Frankrikes statsminister Manuel Valls: - Ikke bare rettet mot Frankrike


  Nye terrorangrep kan finne sted i dagene eller ukene som kommer, også utenfor Frankrike, advarte Frankrikes statsminister Manuel Valls.

  Onsdag aksjonerte politiet mot en leilighet i Saint-Denis i Paris, hvor to personer døde. Til nå er syv personer pågrepet, skriver VG

  – Vi vet at operasjoner er planlagt og fortsatt planlegges, ikke bare rettet mot Frankrike, men også mot andre europeiske land, sier statsministeren i et intervju med franske RTL.


 5. Francois Hollande: - Drapsmennene representerer ikke noe sivilisasjon


  – Frankrike er i krig, men det er ikke en krig mellom sivilisasjoner. For disse drapsmennene representerer ikke noe sivilisasjon, sa Frankrikes president François Hollande i en tale denne uka.

  Videre lovte han å slå hardt tilbake mot den militante islamistgruppen.Han lovte også å trappe opp de franske flyangrepene mot IS-mål i Syria i samarbeid med den USA-ledede koalisjonen - og allerede lørdag var ti franske fly i aktivitet mot IS-bastionen Raqqa, skriver Stavanger Aftenblad.


 6. Vladimir Putin: - Vi må samarbeide


  President Vladimir Putin har beordret den russiske marinen til å etablere kontakt med franske styrker og «samarbeide som allierte» i kampen mot IS, skriver Nettavisen.

  - Det er nødvendig å etablere direkte kontakt med franskmennene og samarbeide med dem som allierte, sa Putin i et møte med russiske toppoffiserer tirsdag.


 7. Angela Merkel: - Frihet er sterkere enn terror


  Tysklands forbundskansler Angela Merkel sa i en uttalelse at hun er dypt sjokkert over angrepene, ifølge NRK.

  - Vi, deres tyske venner, vi gråter med dere. Sammen med dere vil vi kjempe mot dem som har utført en slik ufattelig handling, sa hun under talen lørdag.

  - Dette angrepet på friheten er ikke bare rettet mot Paris. Vi er alle mål, og det påvirker oss alle. Men vi vet at frihet er sterkere enn terror, fortsatte hun ifølge The New York Times


 8. Jens Stoltenberg: - Vil trappe opp kampen mot IS


  - Kampen mot terror handler om alt fra militære maktmidler, politi og etterretning til en verdikamp og en ideologisk kamp, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg etter Paris-terroren.

  Dagbladet skrev også at Stoltenberg vil trappe opp kampen mot IS etter terrorangrepet.


 9. Storbritannias statsminister David Cameron: - Vi kan ikke la andre land bre byrden


  Den britiske statsministeren David Cameron sier at Storbritannia må handle i Syria, og bidra i kampen mot IS.

  – Vi kan ikke forvente at andre land bærer byrden og risikoen for å beskytte oss, sier Cameron ifølge Sky News.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.