Kongen: – Jeg håper at vi tar ekstra godt vare på hverandre

Kong Harald ber nordmenn ta ekstra godt vare på hverandre i julehøytiden, som for mange blir annerledes i år på grunn av pandemien.

Kongefamilien i forbindelse med innspillingen av TV-programmet «Adventsstund fra Slottskapellet» på Slottet i Oslo. NB: Grab fra Hoffets video. Foto: Det kongelige hoff / NTB
Kongefamilien i forbindelse med innspillingen av TV-programmet «Adventsstund fra Slottskapellet» på Slottet i Oslo. NB: Grab fra Hoffets video. Foto: Det kongelige hoff / NTB Vis mer
Publisert

Kongefamilien inviterer til adventsstund i Slottskapellet fjerde søndag i advent.

– I år har vi lyst til å dele en adventsstund med dere. Jeg håper dere får en fin opplevelse sammen med oss, åpner prinsesse Ingrid Alexandra.

– Nå går vi inn mot julehøytiden, som for mange blir litt annerledes i år. Jeg håper at vi tar ekstra godt vare på hverandre, og at vi viser en omtanke og omsorg som vi alle trenger. Jeg ønsker alle en riktig god jul, sier kong Harald.

Til stede under adventsstunden, som ble tatt opp 15. desember, er foruten kong Harald og prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus.

Oslo-biskop Kari Veiteberg viser til at mange i år ikke får feire julehøytiden sammen med sine kjære, at mange kjenner på ensomhet, noen gruer seg, og at jula kan føles som et press om at vi skal være glade.

– Vi sier jo «gledelig jul», og synger «glade jul» og «deilig er jorden». Dette året er det viktig for meg å tenke over at de første juleordene, de er ikke «glede» og «deilig er jorden», de kommer fra engelen i juleevangeliet som sier «frykt ikke, vær ikke redde».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer