Kongefamilien feiret 17. mai i skikkelig grisevær

I regnværet, og til tross for coronapandemien, troppet kongefamilien på sedvanlig vis opp på slottsbalkongen 17. mai og kjørte deretter rundt i Oslos gater.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilser fra balkongen på Slottet i 17. maifeiringen på Slottsplassen i Oslo. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB
Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilser fra balkongen på Slottet i 17. maifeiringen på Slottsplassen i Oslo. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 11.30-tiden hadde hele kongefamilien samlet seg på slottsbalkongen. Der ble de møtt av om lag 300 spesialinviterte personer, blant dem barnekor, skoleelever og Gardens drill- og musikktropper.

Arrangementet ble avsluttet klokken 12 da kongefamilien, de oppmøtte og befolkningen sang nasjonalsangen. Både kronprins Håkon og kong Harald hadde på seg passende hatter.

I utgangspunktet er det bare lov å samle ti personer til arrangementer i Oslo etter dagens regelverk, men Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har vurdert at arrangementet kunne gjennomføres på en smittevernmessig forsvarlig måte.

Like etter satte kongefamilien seg i bilen for å kjøre rundt i Oslos gater. Kong Harald og dronning Sonja kjørte blant annet forbi Sagenehjemmet i Oslo.

Med Askers ordfører

For kronprinsfamilien startet derimot dagen som vanlig hjemme på Skaugum. Like etter klokken 9.30 kom de gående ut til de fremmøtte, som startet med å synge «Gud signe vårt dyre fedreland». Der var det utelukkende smil å se hos kronprinsfamilien, til tross for regnværet.

Deretter var det duket for en tale fra Askers ordfører Lene Conradi (H), der Conradi pratet om det vanskelige siste året og hvor takknemlig hun var for at kongefamilien har stilt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer