Kong Harald har fått påvist corona

Kong Harald har fått påvist coronasmitte og er sykmeldt. Slottsmiddagen for stortingsrepresentantene på torsdag henger dermed i en tynn tråd for kongen.

Kong Harald er coronasmittet og sykmeldt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Kong Harald er coronasmittet og sykmeldt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Hans Majestet Kongen har fått påvist corona og er sykmeldt fram til han er symptomfri. Kongen har forkjølelsessymptomer og oppholder seg hjemme, skriver kongehuset på sine hjemmesider.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skriver i en melding til NTB at han ønsker kongen god bedring.

– Jeg ønsker kongen god bedring og håper at han blir fort frisk igjen, skriver Støre.

Middag på Slottet

Kongen har flere programposter som henger i en tynn tråd i uka som kommer. Den første er fast audiens med utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på torsdag. Her skal både dronning Sonja og kronprins Haakon være til stede.

Senere samme dag er det duket for middag på Slottet for stortingsrepresentantene med både dronningen, kronprinsparet og prinsesse Astrid fru Ferner til stede.

Fredag står audiens med statsminister Støre og statsråd på Slottet på programmet.

Coronasmittet i 2022

Også i 2022 var kong Harald sykmeldt med corona. Han fikk da påvist corona 22. mars og hadde det som kongehuset beskrev som lettere symptomer. Han var sykmeldt fram til 1. april.

I slutten av august ble kong Harald sykmeldt på grunn av forkjølelse, noe som blant annet satte en stopper for en tur til Skaun i Trøndelag.

Kongen var også sykmeldt i mai. Da var han lagt inn på Rikshospitalet i en uke med en infeksjon. Også like før jul i fjor var kongen innlagt på Rikshospitalet, den gang i et par dager. Da hadde han fått påvist en infeksjon som måtte behandles med intravenøs antibiotika.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer