Disse kommer i konfirmasjonen

Kong Felipe til prinsesse­konfirmasjon i Oslo

Spanias kong Felipe kommer til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon lørdag. Også det svenske og danske kongehuset vil være representert.

Lørdag konfirmeres prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet. Som et ledd i konfirmasjonsforberedelsene gikk prinsessen og kronprins Haakon på pilegrimsferd til Nidarosdomen i Trondheim der de ble møtt av kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Kjartan Ovesen / NTB scanpix
Lørdag konfirmeres prinsesse Ingrid Alexandra i Slottskapellet. Som et ledd i konfirmasjonsforberedelsene gikk prinsessen og kronprins Haakon på pilegrimsferd til Nidarosdomen i Trondheim der de ble møtt av kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Kjartan Ovesen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Felipe er en svært god venn av kronprins Haakon, men han var forhindret fra å stille i Ingrid Alexandras dåp i 2004. Tidligere denne uka ble det kjent at Felipes far, tidligere konge Juan Carlos, ble hjerteoperert. Operasjonen skal ha vært vellykket.

Fra tidligere er det kjent at Sveriges kronprinsesse Victoria og danskenes kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres sønn prins Christian vil være blant de celebre gjestene i konfirmasjonen.

Alle de tre europeiske kongelige er prinsessens faddere, i tillegg til kong Harald, prinsesse Märtha Louise og mormor Marit Tjessem. Konfirmasjonen blir kong Felipes første besøk i Norge etter at han tok over den spanske tronen i 2014.

Også hele den norske kongefamilien vil være til stede i Slottskapellet. Etter konfirmasjonsgudstjenesten er kongen og dronningen vertskap for en lunsj på Slottet til ære for konfirmanten.

– Gleder seg

– Vi gleder oss veldig, svarte kronprins Haakon da NTB tidligere denne uka spurte om hvilke tanker han har rundt konfirmasjonen.

Det offisielle Norge vil også være godt representert under høytideligheten med stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og ektemann Per Kristian Trøen i spissen.

Fra regjeringen stiller statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og kulturminister Trine Skei Grande (V).

I tillegg kommer de parlamentariske lederne for Høyre, KrF og Senterpartiet – Trond Helleland, Hans Fredrik Grøvan og Marit Arnstad, samt Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og flere av visepresidentene i Stortingets presidentskap.

Lang liste

Også sametingspresident Aili Keskitalo og plenumsleder i Sametinget Tom Sottinen tar plass på benkeradene sammen med blant andre Oslos ordfører Marianne Borgen, ordfører i Asker Lene Conradi, regjeringsråd Anne Nafstad Lyftingsmo, politidirektør Benedicte Bjørnland, politimester Beate Gangås og sjefen for den kongelige politieskorten Roy Hagen-Larsen.

Også ambassadørene for Myanmar, Sverige og Danmark vil være på plass. Myanmars ambassadør Maw Maw-Doyen er invitert fordi han er den av ambassadørene som har hatt posten lengst.

Listen over private gjester er ikke kjent. Det er heller ikke kjent om prinsesse Märtha Louises kjæreste Durek Verrett kommer.

Konfirmasjonen forrettes av Oslo-biskop Kari Veiteberg og preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien. Kantor er Kåre Nordstoga.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer