Kong Charles spøkte med egne «pølsefingre»

Storbritannias kong Charles tullet med at han har såkalte pølsefingre i en prat med sin sønn prins William da de øvde på kroningen, viser en ny dokumentar.

Storbritannias kong Charles poserer i forbindelse med innspillingen av hans juletale på Buckingham Palace. Foto: Jonathan Brady / AP / NTB
Storbritannias kong Charles poserer i forbindelse med innspillingen av hans juletale på Buckingham Palace. Foto: Jonathan Brady / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

BBC-dokumentaren følger oppbyggingen til den forseggjorte seremonien i mai, der kong Charles formelt ble kronet som monark i Storbritannia. Den skal vises på TV andre juledag.

Den britiske kringkasteren skriver selv at dokumentaren viser kong Charles som en godmodig skikkelse, fordypet i de komplekse forberedelsene til den tradisjonsrike kroningsseremonien.

I en av de siste prøvene før kroningsdagen, fanget kameraene en samtale mellom prins William og kong Charles. Når prinsen sliter med å feste en av de seremonielle kappene, ber kongen ham om å ikke bekymre seg, da han ikke har «pølsefingre» slik som sin far.