Kong Charles pryder nye mynter

Britiske Royal Mint har avduket de første myntene som prydes av kong Charles.

De første myntene som prydes av kong Charles ble presentert torsdag. 50 pence-mynten til venstre går ut i sirkulasjon i desember. Foto: Alastair Grant / AP / NTB
De første myntene som prydes av kong Charles ble presentert torsdag. 50 pence-mynten til venstre går ut i sirkulasjon i desember. Foto: Alastair Grant / AP / NTB Vis mer
Publisert

Fra rundt desember vil britene kunne se Charles' portrett på vekslepengene sine, da de nye 50 pence-myntene går ut i sirkulasjon.

Bildet på mynten er utarbeidet av den britiske skulptøren Martin Jennings og er godkjent av kong Charles selv, ifølge Royal Mint. Tradisjonen tro ser portrettet mot venstre, i motsatt retning av hans mor dronning Elizabeth.

– Charles har fulgt tradisjonen vi har i britisk mynting, som faktisk går helt tilbake til Charles den andre, der monarken ser i motsatt retning av forgjengeren, sier Chris Braker ved Royal Mint-museet.

Kongen er avbildet uten krone. Rundt portrettet står «Kong Charles den tredje, ved Guds nåde, forsvareren av troen» skrevet på latin.

Det er også laget en 5 pund-mynt til minne om livet og tjenesten til dronning Elizabeth, som gis ut mandag. På denne pryder Charles den ene siden, mens den andre siden har to nye portretter av Elizabeth side om side.

Royal Mint har avbildet den britiske kongefamilien på mynter i mer enn 1.100 år, helt siden Alfred den store. Selskapet har base sør i Wales.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer