Kong Charles-mynter på vei til britenes lommebøker

De første myntene med bilde av Storbritannias nye konge vil fra og med torsdag finne veien inn i britenes lommebøker.

De første myntene med Storbritannias nye konge på vil fra og med torsdag dukke opp i omløp på britiske postkontor. Foto: The Royal Mint via AP / NTB
De første myntene med Storbritannias nye konge på vil fra og med torsdag dukke opp i omløp på britiske postkontor. Foto: The Royal Mint via AP / NTB Vis mer
Publisert

Kongens portrett vil i første omgang være å finne på 50 pence-mynten, med en bakside til hyllest for hans avdøde mor, dronning Elizabeth.

– I dag markerer vi en ny tidsepoke for britiske mynter, med bildet av kong Charles på 50 pence-mynten. Det er en fantastisk mulighet for myntsamlere som vil legge den til i samlingene sine, eller for oppstarten av en ny generasjon av myntsamlere, sier Rebecca Morgan ved Royal Mint, foretaket med ansvar for å lage mynter i Storbritannia.

Rundt 9,6 millioner nye kong Charles-mynter vil etter hvert havne i omløp, i tråd med etterspørselen. Myntene med dronning Elizabeth vil forbli et godkjent betalingsmiddel.

Kong Charles' portrett på mynten er laget av billedhugger Martin Jennings og har blitt personlig godkjent av kongen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer