Kong Carl Gustaf om kritikken: – Det har smertet meg dypt

Kong Carl Gustaf sier kritikken han har fått etter at han sa det er urettferdig at prins Carl Philip ikke er tronarving, smerter ham dypt.

Kong Carl Gustaf sier kritikken han har fått, etter at han gjentok at han synes det er urettferdig at prins Carl Philip ikke er tronarving, smerter ham dypt. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kong Carl Gustaf sier kritikken han har fått, etter at han gjentok at han synes det er urettferdig at prins Carl Philip ikke er tronarving, smerter ham dypt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

I dokumentaren «Sveriges siste kungar» sier Carl Gustaf at han fortsatt mener grunnlovsendringen som gjorde datteren Victoria til kronprinsesse og tronarving, er urettferdig.

– Carl Philip ble født som kronprins, og jeg synes fortsatt at loven ikke kan endres med tilbakevirkende kraft, sier kongen i dokumentaren.

I etterkant har flere kritisert kongen for uttalelsene. Nå svarer han på kritikken.

– I løpet av høsten fikk jeg ved to intervjuanledninger spørsmål om endringen i arvefølgen i 1980 til fordel for det førstefødte barnet – uavhengig av kjønn. Jeg delte da mine tanker om at prins Carl Philip med tilbakevirkende kraft mistet sin stilling som kronprins i forbindelse med grunnlovsendringen, sier kong Carl Gustaf i en uttalelse, og fortsetter:

– Det har såret meg dypt når jeg i ettertid har lest kommentarer som hevder at jeg ikke ville stå bak datteren min, kronprinsesse Victoria, som Sveriges tronarving.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer