Komponist og musiker Burt Bacharach er død, 94 år gammel

Burt Bacharach (94), som blant annet komponerte «Walk On By» og «Do You Know The Way to San José» og vant en Oscar for musikken sin, er død.

Burt Bacharach ble 94 år gammel. Arkivfoto: Luca Bruno / AP / NTB
Burt Bacharach ble 94 år gammel. Arkivfoto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bacharach døde i hjemmet sitt i Los Angeles onsdag av naturlige årsaker, opplyser pressekontakt Tina Brausam torsdag,'

De siste 70 årene er det få som har hatt større talent for å skrive hitlåter som har fått et langt liv, og som mange av oss fortsatt har et forhold til. I løpet av en karriere som varte fra 1950-tallet til godt ut i det 21. århundre, skrev han blant annet «Alfie», «I Say a Little Prayer», «I’ll Never Fall in Love Again» og «This Guy’s in Love with You.» Han skrev også filmmusikken til filmen «Arthur» fra 1981.

Komponistens favoritt når hans verk skulle tolkes, var Dionne Warwick, men Bacharach har også skrevet for Aretha Franklin, Dusty Springfield, Tom Jones og mange andre. Elvis Presley, Beatles og Frank Sinatra er bare noen få av de mange som har laget sine egne versjoner av Bachrachs musikk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer