Komplett og Stormberg truer med å flykte landet hvis momsgrensa heves

- Dette er ikke noe spill for galleriet.

(upublisert) Opprettet
Tidligere denne uka kunngjorde Stormberg-stifteren Steinar Olsen at han akter å flytte 70 av klesselskapet til utlandet om den foreslåtte økningen av momsgrensa blir iverksatt. - Dette er ikke noe spill for galleriet eller et grunnløst ramaskrik fra norsk varehandel. Dette er dessverre reelt, fortalte Olsen til E24.no. Han har tidligere slått fast at en stor del av deres handel blir berørt om momsgrensa heves fra 200 til 500 kroner ved fjernkjøp, og at det vil gå på bekostning av norske arbeidsplasser. https://twitter.com/SteinarJOlsen/status/521994354538586112 I dag fulgte Komplett etter med trusler om å flytte lageret for alle varer under 500 kroner til Sverige. - Vi er for forenkling, og vi liker konkurranse. Men det må være konkurranse på like vilkår. Det blir det ikke når utenlandske aktører kan starte med et prisforsprang på 25 prosent på halvparten av våre varer, slår Kompletts konsensjef Ole Vinje fast til Aftenposten.

Hva mener du om de norske selskapenes mulige utflagging? Er forslaget om øking av momsgrensa urettferdig for norske selskaper?

  Diskutér saken i kommentarfeltet under, eller på SOLs Facebook-side!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.