– Kommuner som påføres store skader og tap, skal ikke stå alene

Regjeringen vil bistå med tilskudd til kommuner rammet av ekstremværet Hans, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre vil bistå med tilskudd til kommuner rammet av ekstremværet Hans. Foto: Heiko Junge / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre vil bistå med tilskudd til kommuner rammet av ekstremværet Hans. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Kommuner som påføres store skader og tap, skal ikke stå alene. Vi har muligheten til å se på skjønnsmidler som kan bistå dem, så det skal de være trygge på, sier Støre til NTB.

Hvordan staten vil dekke kostnadene, vil avhenge av omfanget, opplyser han.

Ekstremværet Hans har herjet på Østlandet mandag og er ventet å ramme hardt også på kvelden og natten.

– Faren er ikke over. Det ser ut til at dette regnværet kommer i tråd med varselet, og da er det et døgn til som er utsatt, sier statsministeren.

Deltar på beredskapsmøtet

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl deltar på mandagens møte med Statsforvalteren i Innlandet for å diskutere kommunenes håndtering av ekstremværet.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) deltar mandag ettermiddag på møte med Statsforvalteren i Innlandet om ekstremværet Hans. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) deltar mandag ettermiddag på møte med Statsforvalteren i Innlandet om ekstremværet Hans. Arkivfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Beredskapsmøtet, som holdes digitalt, starter klokken 16 mandag ettermiddag.

Kommunene og fylkesberedskapsrådet skal diskutere håndteringen av ekstremværet Hans, som er ventet å ta seg opp for alvor i løpet av ettermiddagen.

Innlandet ventes å bli ekstra hardt rammet av uværet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer