Kommunen frykter at flommen i Voss blir verre enn i 2014

Voss kommune sier den pågående flommen i verste fall kan gå over nivået på flommen i 2014. Langabrua og Evanger bru er stengt på grunn av vannmassene.

Campingvogner fjernes i forbindelse med den stigende vannstanden i Vangsvatnet som flommer innover Voss camping. Voss kommune har etablert en kommunal kriseledelse for å håndtere den pågående flommen i kommunen. Foto: Stine Carlsen / Avisa Hordaland / NTB
Campingvogner fjernes i forbindelse med den stigende vannstanden i Vangsvatnet som flommer innover Voss camping. Voss kommune har etablert en kommunal kriseledelse for å håndtere den pågående flommen i kommunen. Foto: Stine Carlsen / Avisa Hordaland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Flommen på Voss får store konsekvenser. I verste fall kan vi gå over nivået på flommen i 2014, skriver kommunens stabssjef for innbyggerservice, Tor Halvorsen, i en pressemelding fredag kveld.

Han oppfordrer folk til å holde seg unna flomutsatte områder.

– Det er farlig å oppholde seg nær elver og vann, heter det i pressemeldingen.

De påpeker at det fortsatt er usikkert når flommen når toppen. Raundalselva har nådd toppen, mens Strandaelva har svært høy vannføring sammenlignet med 2014.

– Værvarslinga sin målestasjon i Myrkdalen har registrert 140 millimeter nedbør siste døgn, skriver kommunen, og lister opp flere tiltak som er satt i verk grunnet flommen utover kvelden og natten:

  • Langabrua er stengt
  • Evanger bru (E16 til Evanger sentrum) er stengt
  • Lokalveien Petter Bondes vei (forbi Voss vandrerhjem) er stengt
  • Strømmen er koblet ut i Fredheim borettslag og i Voss vandrerhjem.

Kommunen oppfordrer alle til å sikre egne verdier som er utsatt for flom og holde seg oppdatert på situasjonen via Varsom.no.

Odda, Voss, Flåm og Lærdal ble hardt rammet av en 200-årsflom i 2014, som førte til store ødeleggelser og tok med seg flere hus og infrastruktur.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer