Dianne Feinstein:

Kommer seg ikke på jobb – bes om å gå av

89 år gamle Dianne Feinstein kommer seg ikke til Senatet i Washington på grunn av helsa. Nå ber flere partifeller henne om å gå av.

Senator Dianne Feinstein (89) fra Demokratene møter kritikk fra partifeller for at hun fortsatt sitter i Senatet til tross for langvarig sykdom. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Senator Dianne Feinstein (89) fra Demokratene møter kritikk fra partifeller for at hun fortsatt sitter i Senatet til tross for langvarig sykdom. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Vis mer
Publisert

Demokratene har et knapt flertall på 51 mot 49 i Senatet, noe som gjør at California-senatorens fravær merkes.

– Vi trenger henne i Senatet før eller siden. Vi har store saker som gjeldstaket på horisonten, sier den framtredende senatoren Amy Klobuchar i et TV-intervju søndag.

Partikollegaen Amy Klobuchar sier Feinstein ikke kan bli sittende hjemme i all evighet. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB
Partikollegaen Amy Klobuchar sier Feinstein ikke kan bli sittende hjemme i all evighet. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB Vis mer

Feinstein har måttet holde seg hjemme i San Francisco siden begynnelsen av mars på grunn av helvetesild. Fortsatt mener legene det ikke er trygt for henne å reise til Washington.

Fra før har mange vært bekymret for hennes hukommelse og kognitive helse, og påstander om at hun burde gå av har versert i korridorene i flere år.

Får ikke stemt

Selv sier hun at hun fortsetter å jobbe fra hjemmet, men det gjør også at hun ikke får stemt. Og Demokratene trenger henne om de skal få hevet gjeldstaket uten å gjennomføre store utgiftskutt, som Republikanerne krever.

USAs tidligere president Donald Trump skal tale på National Rifle Association (NRA) årsmøte i Indianapolis. Mike Pence varmet opp først og fikk en interessant mottakelse. Vis mer

Klobuchar mener Feinstein har valgt riktig inntil videre, men sier samtidig:

– Om dette fortsetter i måned etter måned, må hun ta en avgjørelse med familie og venner om hvilken vei hun skal gå i fremtiden. Dette handler ikke bare om California, men om hele landet, sier hun.

– Ingen returdato

Demokraten Ro Khanna i Representantenes hus tar det ett steg lenger.

– Jeg har mye respekt for senator Feinstein, men hun har gått glipp av 75 prosent av voteringene i år. Hun har ikke møtt opp, og hun har ikke noen returdato, sa Khanna i et annet TV-intervju.

Feinstein har vært senator fra California siden 1992. To andre senatorer vender etter planen tilbake til Senatet mandag etter helsemessige fravær: republikaneren Mitch McConnell har vært ute med hjernerystelse, mens demokraten John Fetterman har fått behandling for depresjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer