Kommentator: - Burde skremme vettet av Ap

Aps krisemålinger kan tvinge fram et lederspørsmål før Ap-landsmøtet i mai. Det sier Dagsavisens kommentator Hege Ulstein til TV 2.

Journalist Hege Ulstein fra Dagsavisen mottar NTBs språkpris for 2010 Foto: Berit Roald / NTB
Journalist Hege Ulstein fra Dagsavisen mottar NTBs språkpris for 2010 Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

– Det virker som om de har snudd skuta opp ned, i stedet for rundt, sier Ulstein.

I november snittet Ap på 18,1 prosent på månedens målinger, ifølge Poll of polls. I forrige uke raste Arbeiderpartiet ned til 15,4 prosent i en måling i Vårt Land.

Da Dagsavisen målte partiet til 16,9 prosent tidlig i november, mente Ulstein det burde «skremme vettet» av Ap. Etter det har situasjonen blitt verre:

– Det som er ekstra alvorlig for Ap med den nye nedturen, er at den kommer etter statsbudsjettet som skulle snu skuta. I stedet har det motsatte skjedd, sier Ulstein til TV 2.

– Trond Giske sier at de kan komme så langt ned som 8–9 prosent. Jeg vet ikke, men en del ting tyder på at de kan synke mer, tror Ulstein.

– Foreløpig er det lite diskusjon om partiledervervet, men det er litt mumling, sier Ulstein.

Hun sier hun ikke har eksempler på at de har ligget på 16 prosent i mange måneder, uten at det har kommet en lederdiskusjon.

– Det vil nesten uansett bli en nestlederdebatt. Mange mener Brenna er aktuell, sier Ulstein.

Hun viser også til tidligere Ap-topp, Svein Fjellheim, som har pekt på kunnskapsminister Tonje Brenna som han sier: «er min absolutt beste kandidat som vår neste partileder og statsminister».

Fjellheim var statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg i syv år.

(©NTB)

Mer om