Kombinert: Norge ga skummel luke til Østerrike i hoppbakken

Jarl Magnus Riiber skuffet i hoppdelen i VM-lagsprinten i kombinert. Norge har 32 sekunder opp til Østerrike før langrennet.

Jarl Magnus Riiber og makker Espen Andersen får en jobb å gjøre om det skal bli norsk gull i lagsprinten. Foto: Terje Pedersen/NTB
Jarl Magnus Riiber og makker Espen Andersen får en jobb å gjøre om det skal bli norsk gull i lagsprinten. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert

Japan leder etter hoppdelen, men trolig blir østerrikerne Norges tøffeste konkurrenter.

Espen Andersen leverte sterkt i Norges førstehopp. Men etter at Johannes Lamparter og Lukas Greiderer gjorde jobben, måtte Riiber virkelig ha fløyet ned bakken for at Norge skulle holde følge. I stedet tapte han ytterligere tid til østerrikerne.

– Det er skuffende. Det er litt frustrerende at det koker over i lagkonkurransene. Jeg er overlegen i prøveomgangen. Der leverer jeg et OK hopp. Målet var å gjøre det samme, men av og til er ikke det så lett, sa Riiber til NRK etter hoppet.

Riiber startet VM med gull både individuelt og i lagkonkurransen i normalbakken, men måtte ned et trinn i det individuelle rennet i storbakken. Da var han alt annet enn fornøyd med egen prestasjon.

– Sølv er ikke dårlig i det hele tatt, men jeg blir skuffet når prestasjonen ikke er bra. Hadde jeg gjort jobben i bakken og i sporet, ville jeg ha vært fornøyd. Når jeg ikke gjør det, blir jeg lei, sa han den gang.

Med seier i lagsprinten vil Riiber ta sitt femte VM-gull og tangere Bjarte Engen Vik som mestvinnende norske kombinertløper. Han vil dessuten bli første nordmann med tre gull i et og samme mesterskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer