Kolonnekjøring og stengte veier

Skal man over fjellet 1. juledag bør bilen være skodd for det. Snøfokk, vind og dårlige kjøreforhold fører til utfordringer på fjellovergangene i Sør-Norge.

Fylkesvei 53 mellom Tyin og Ådal er stengt på grunn av uvær med sterk vind, melder Vegtrafikksentralen vest. Foto: Statens Vegvesen / NTB
Fylkesvei 53 mellom Tyin og Ådal er stengt på grunn av uvær med sterk vind, melder Vegtrafikksentralen vest. Foto: Statens Vegvesen / NTB Vis mer
Publisert

Det er utstedt gult farevarsel for snøfokk på de sørlige fjellovergangene i morgentimene første juledag. Varsom sier vinden skal minke utover ettermiddagen.

Hittil er det innført kolonnekjøring på E134 Haukelifjell og kolonnekjøring for tunge kjøretøy over riksvei 7 Hardangervidda - som er stengt for alle andre trafikanter.

Fylkesvei 53 mellom Tyin og Ådal er også stengt på grunn av uvær med sterk vind, melder Vegtrafikksentralen vest. Det er også fylkesvei 51 mellom Gardli og Bygdin, Øystre Slidre og Vang.

I tillegg varsles det om kraftig vind på fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol, der kolonne kan innføres på kort varsel. Det er også stedvis redusert sikt på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

(©NTB)