Sør-Norge:

Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger flere steder

NVE har sendt ut varsel om betydelig snøskredfare flere steder i landet. Tre fjelloverganger i Sør-Norge har åpent lørdag.

STENGT: Fylkesvei 50 Hol-Aurland er stengt som følge av mye snø. Ny vurdering blir gjort på mandag. Foto: Statens Vegvesen
STENGT: Fylkesvei 50 Hol-Aurland er stengt som følge av mye snø. Ny vurdering blir gjort på mandag. Foto: Statens Vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut oransje farevarsel, altså betydelig snøskredfare, for Svartisen, Helgeland, Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss, Hardanger og Heiane.

For samtlige andre områder i Norge er det sendt ut gult farevarsel.

Mellom Vest- og Østlandet er E16 over Filefjell, riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og riksvei 15 Strynefjell åpen.

Fylkesvei 50 Hol-Aurland og riksvei 13 Vikafjellet er stengt. Ny vurdering for disse veiene kommer mandag. Fylkesvei 53 Tyin-Årdal er stengt på grunn av fare for ras og opprydningsarbeid, men ny vurdering kommer søndag klokken 12.

På fylkesvei 50 mellom Nilsegard og Østerbø ved Osebrekka er veien stengt på grunn av flere ras. Vegvesenet vil ta en ny vurdering av veien klokken 10 mandag.

På E134 Haukelifjell og på riksvei 7 Hardangervidda er det kolonnekjøring.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer