Køkaos i Oslo: Revurder dagens bademuligheter

Solen skinner flere steder i landet. På Aker Brygge i Oslo står mange hundre personer i kø for å ta ferge ut til øyene i Oslofjorden. Også lange køer på E18 på vei ut av Oslo.

Lørdag ettermiddag hadde mange valgt å sette seg i bilen på en av årets varmeste dager. På E18 var det kø ut av Oslo, her ved Bellevue-dumpa på Billingstad. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Lørdag ettermiddag hadde mange valgt å sette seg i bilen på en av årets varmeste dager. På E18 var det kø ut av Oslo, her ved Bellevue-dumpa på Billingstad. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Pressevakt Sofie Bruun i Ruter ber folk om å revurdere lørdagens bademuligheter

– Det finnes så mange andre gode badeplasser på fastlandet, sier hun til VG.

Bruun sier at fergenes kapasitet allerede er redusert grunnet smittevern. Fergene går mellom Aker Brygge og øyene fram til klokken 21.45 lørdag kveld.

Ingen ekstraferger

Bruun forteller at siste ferge hjemover går klokken 21.45 og presiserer at det er viktig at folk får med seg dette.

– Vi kommer ikke til å sette inn noen ekstra ferger, og vi kjører heller ingen ut til øyene etter klokken 21.15, sier hun og legger til:

– Vi kjører så alle kommer seg hjem igjen, men ikke til langt utpå natt.

Tidligere denne uken ble hjemmekontorpåbudet og skjenkestopp ved midnatt i Oslo opphevet. I den forbindelse kom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med en klar anbefaling om å unngå unødvendige reiser med kollektivtransport.

Stillestående på E18

Det er ikke bare på Aker Brygge at folk står i lang kø denne lørdagen. På E18 har det også oppstått lang kø ut av Oslo. Ved Bellevue-dumpa på Billingstad var køen flere hundre meter lang.

Trafikkoperatør Annie Serup ved Vegtrafikksentralen øst sier at de ikke vet hvordan køen har oppstått.

– Vi har også registrert at det er en voldsom kø, folk er nok på vei til ferie. Vi har i hvert fall ikke fått beskjed om at det har oppstått en større hendelse, forteller hun til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer