Ran i Birkenes Sparebank

Kobler funn av MC til ni år gammelt ran

Ni år etter at ukjente ranere på motorsykkel kom seg unna med et betydelig beløp i utenlandsk valuta fra Birkenes Sparebank, kan ranernes kjøretøy være funnet.

Kobler funn av MC til ni år gammelt ran
Publisert

Mens en person en novemberdag i 2010 ventet utenfor banken på en gul motorsykkel, gikk en annen inn og truet til seg «et betydelig beløp i valuta» og en mindre sum norske kroner. Ranerne kom seg unna, politiet hadde få spor å gå etter og saken ble henlagt, skriver Fædrelandsvennen.

Nå kan funn gjort av en person på leting etter elgspor i skogen ved Senumstad i Birkeland føre til ny utvikling i det gamle saken. Søndag fikk han se styret på en motorsykkel stikke opp fra skogbunnen. Kjøretøyet stakk opp mellom to steiner i terrenget. Han tenkte på det gamle ranet og varslet banken, som i sin tur meldte fra til politiet.

– Beskrivelser gitt den gangen gjorde at de som har sett sykkelen nå, mener at den kan ligne veldig på den som ble brukt i ranet, sier lensmann Kjetil Nygård ved Lillesand og Birkenes lensmannskontor.

Han sier funnet av sykkelen kan gi politiet ny informasjon til å jobbe videre med saken.

– Det ble gjort mye i etterforskningen den gangen, men ikke nok til å mistenke enkeltpersoner, sier Nygård.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer