Vis mer

Ran i Birkenes Sparebank

Kobler funn av MC til ni år gammelt ran

Ni år etter at ukjente ranere på motorsykkel kom seg unna med et betydelig beløp i utenlandsk valuta fra Birkenes Sparebank, kan ranernes kjøretøy være funnet.

Publisert

Mens en person en novemberdag i 2010 ventet utenfor banken på en gul motorsykkel, gikk en annen inn og truet til seg «et betydelig beløp i valuta» og en mindre sum norske kroner. Ranerne kom seg unna, politiet hadde få spor å gå etter og saken ble henlagt, skriver Fædrelandsvennen.

Nå kan funn gjort av en person på leting etter elgspor i skogen ved Senumstad i Birkeland føre til ny utvikling i det gamle saken. Søndag fikk han se styret på en motorsykkel stikke opp fra skogbunnen. Kjøretøyet stakk opp mellom to steiner i terrenget. Han tenkte på det gamle ranet og varslet banken, som i sin tur meldte fra til politiet.

– Beskrivelser gitt den gangen gjorde at de som har sett sykkelen nå, mener at den kan ligne veldig på den som ble brukt i ranet, sier lensmann Kjetil Nygård ved Lillesand og Birkenes lensmannskontor.

Han sier funnet av sykkelen kan gi politiet ny informasjon til å jobbe videre med saken.

– Det ble gjort mye i etterforskningen den gangen, men ikke nok til å mistenke enkeltpersoner, sier Nygård.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.