Knivstakk politimann - dømt til seks års fengsel

En 34 år gammel mann som i april i år knivstakk en politimann i Lierbyen i Buskerud er dømt til seks års fengsel for drapsforsøk.

I tingretten i Drammen i midten av desember erkjente 34-åringen at han stakk politimannen, men han mener han var psykotisk og at han ikke forsøkte å drepe politimannen. Retten var ikke enig. Foto: Lise Åserud / NTB
I tingretten i Drammen i midten av desember erkjente 34-åringen at han stakk politimannen, men han mener han var psykotisk og at han ikke forsøkte å drepe politimannen. Retten var ikke enig. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Uten vernevest kunne stikkene vært dødelig, ifølge retten.

Episoden skjedde 11. april i år da mannen oppsøkte lokalene til psykisk helse og rus i Lier. De ansatte ba om bistand fra politiet siden de ikke ønsket besøk av mannen. Men da politiet kom, dro 34-åringen overraskende fram en kjøkkenkniv, skriver Drammens Tidende.

Politiet trakk seg litt tilbake, men en av politibetjentene falt. 34-åringen kastet seg over politibetjenten og knivstakk ham to ganger i ryggen.

Politiet avfyrte flere varselskudd, men likevel la han ikke fra seg kniven. Da kjørte en politibil mot ham slik at mistet kniven og han ble deretter pågrepet.

I tingretten i Drammen i midten av desember erkjente 34-åringen at han stakk politimannen, men han mener han var psykotisk og at han ikke forsøkte å drepe.

Retten mente likevel at 34-åringen er tilregnelig. I tillegg til fengselsstraffen dømmes mannen til å betale 150.000 i oppreisning til den ene politimannen og 50.000 til den andre.

Mannens forsvarer, advokat Knut Erik Storlykken Søvik, sier hans klient har tatt betenkningstid med hensyn til anke.

(©NTB)

Mer om