Knallhelg i vente i Sør-Norge

Restene av stormen som har stanset flytrafikken på Schiphol i Amsterdam, treffer Norge torsdag. Men så er det duket for en solrik og varm helg i Sør-Norge.

Operastranden i Oslo. (Foto: Annika Byrde / NTB)
Operastranden i Oslo. (Foto: Annika Byrde / NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Tidenes kraftigste sommerstorm herjer i Nederland. Stormen, som har fått navnet Poly, hindrer flytrafikken på Amsterdams flyplass Schiphol. 300 flygninger er innstilt onsdag, inkludert flere avganger til Norge.

– Dette stormsenteret trekker nordover. Det treffer Norge torsdag, men da har den nok mistet futten sin. Vi får bare restene, ikke noe farlig, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

Restene av sommerstormen vil føre til en skyet torsdag, med regnbyger og kanskje litt torden i store deler av Sør-Norge, forklarer han.

25 grader

Men så snur det. Temperaturene vil stige og solen titter igjen fram for alvor.

– Vi har dette skiftende sommerværet nå, i stor kontrast til juni. Denne helgen skiller seg litt ut, med stabilt sommervær. Gradestokken vil nok bikke 25 grader de aller fleste stedene i Sør-Norge, sier Løvdahl.

I kontrast til de hyppige regnbygene som har preget Sør-Norge den siste tiden, vil det i helgen bli oppholdsvær for de aller fleste.

Også Vestlandet vil bade i sol. Landsdelen, som nå har rundt 10–15 grader, vil oppleve temperaturer mellom 20–25 grader i helgen, forklarer Løvdahl.

Varierende i nord

Det vil også bli varmere i nord. Men ikke like stor grad som i sør.

I Nordland vil temperaturene stige fra torsdag, og det kan bli rundt 20 grader enkelte steder torsdag og fredag.

– Men i helgen er det nok litt varierende, Det vil nok bli rundt 10–15 grader, avhengig av hvor du befinner deg, sier Løvdahl.

Lengst nord vil det bli rundt 10 grader, selv om temperaturene kan komme opp i 15 grader langs kysten.

Neste uke

Neste uke ligger foreløpig an til å bli preget av klassisk skiftende sommervær, ifølge meteorologen.

– Det er lavtrykkspreget vær i vente. Nord-Norge ser ut til å slippe litt billigere unna med mer sol og opphold enn i Sør-Norge.

Mens temperaturene vil ligge rundt 20 grader i sør, vil gradestokken kunne vise så mye som 25 grader flere steder i nord.

(©NTB)

Mer om